Kung fu panda & Junglebook - Reisverslag uit Shanghai, China van Sabine Snijders - WaarBenJij.nu Kung fu panda & Junglebook - Reisverslag uit Shanghai, China van Sabine Snijders - WaarBenJij.nu

Kung fu panda & Junglebook

Door: JasperenSabine

Blijf op de hoogte en volg Sabine

24 Oktober 2011 | China, Shanghai

Ons vorige reisverslag is geëindigd in Xi'an en ondertussen zijn we alweer in Shanghai. Tijd voor een update dus!

Xi'an
Xi'an vinden we eigenlijk best een leuke stad en we zijn blij dat we weer wat toeristen om ons heen hebben. We hebben hier leuke dingen gedaan en weer leuke mensen ontmoet. Allereerst zijn we naar de 'Kleine Wilde Gans Pagode' gegaan. Het is een mooie pagode in een rustig park. Een leuk weetje is dat de pagode een paar honderd jaar geleden gescheurd is door een aardbeving. Door een aardbeving van zo'n 100 jaar later is de scheur weer gedicht. Daarnaast hebben we hier ook nog het Xi'an Museum bezocht.
In het hostel hebben de de Nederlander Raymond ontmoet. Heel gezellig en hij kende weer iemand uit en ander hostel en uiteindelijk zijn we 's avonds met een groep van 11 gaan eten en is Jasper zelfs nog naar een karaokebar gegaan!
Natuurlijk waren we vooral in Xi'an voor het wereldberoemde Terracotta leger. Dit was echt heel indrukwekkend, vooral het verhaal dat erachter zit is interessant. Er zijn duizenden soldaten en paarden gebouwd voor de keizer Qin Shi Huangdu. Het leger is gemaakt om zijn mausoleum te beschermen. Dit moest allemaal geheim blijven, dus de arbeiders die hieraan meegeholpen hebben zijn levend begraven. Uiteindelijk is dit Terracotta leger pas in 1974 ontdekt door een boer die een put aan het graven was.
Verder hebben we in Xi'an over de stadsmuren heen gewandeld, hebben we de ontzettend gezellige moslimwijk bezocht en hebben we natuurlijk mijn (Sabine) verjaardag gevierd. Daarna was het weer tijd om verder te gaan.. Naar Chengdu en dit keer hebben we slaapplaatsen in de trein :)!

Chengdu
In Chengdu logeren we echt in het leukste hostel tot nu toe! Het ziet er ontzettend leuk uit het is er ontzettend gezellig. Iedereen maakt wel even een babbeltje met elkaar. In Chengdu hebben we ook weer vanalles gedaan. We zijn naar het Renminpark (people's park) geweest en wat is het hier ontzettend leuk! We hebben echt onze ogen uitgekeken, want er wordt overal gedanst, gesport, gezongen, karaoke gedaan, toneelstukjes opgevoerd, je kunt met bootjes varen en thee drinken in de theehuizen.
Bij een theehuis hebben we thee gedronken en worden we constant belaagd door mannetjes die onze oren willen schoonmaken. Het ziet er goed uit, maar aangezien de oorstaafjes voor meerdere personen worden gebruikt, passen we toch maar ;)
Chengdu ligt in de provincie Sichuan en deze provincie staat bekend om de panda's die er leven en om het lekkere eten. Dus zijn we naar een pandafokcentrum gegaan. We krijgen eerst de kleine rode panda's te zien en daarna de gewone panda's. Ze zien er uit om te knuffelen! Ook de baby panda's waren erg schattig. Het was uiteindelijk nog mogelijk om echt een panda te knuffelen en ermee op de foto te gaan, maar €120 vinden we toch wat te veel ;). Ondertussen hebben we bij de panda's Michiel, Bart, Anne en Sergio ontmoet uit een ander hostel en daar hebben we meedere gezellige avonden mee gehad.
Ik vertelde net al dat Sichuan bekend staat om het lekkere eten, nou dat hebben we gemerkt. We hebben 4 avonden achter elkaar bij hetzelfde restaurantje gegeten en een heerlijke avond eten kost maar iets meer dan €2 p.p.
In de omgeving van Chengdu zijn we naar een gigantische Buddha gegaan van 71 meter hoog, heel indrukwekkend! Die avond zijn we met een groepje naar een karaokebar gegaan. Eigenlijk is het niet eens een bar, maar en groot gebouw met wel honderd karaoke kamers. Het was echt een geweldige avond, echt heerlijk vals gezongen. Flink wat Chinezen wilden met ons op de foto en lekker meezingen. Vooral Lady Gaga was favoriet!

Guilin
Na Chengdu zijn we met de trein naar Guilin gegaan. Hier krijgen we al een beetje zo erge pel, want de temperatuur ligt tussen de 25 en 28 graden. En we hebben een blauwe lucht, in plaats van een smog lucht! We hebben hier mooi langs het water kunnen wandelen, parken kunnen bekijken en even met de voetjes in het water gehangen :)
Guilin wordt omgeven door karstgebergte en dit is echt heel mooi. De eerste dag zijn we naar het Seven Star Peak park gegaan, waar 7 karstbergen staan. Het is een toeristisch park en er wordt gewaarschuwd voor wilde apen, maar die konden we eigenlijk niet ontdekken. We wilden graag één van de toppen beklimmen en na flink trappen lopen zijn we bijna bij de top en zien we ineens een aap! Na lang wikken en wegen besluiten we iets verder te lopen om te kijken of we er veilig langs kunnen lopen. Ineens zien en horen we apen rennen en zotte er veel op de rotsen, we zijn bijna helemaal omsingeld! We hebben stiekem een foto genomen vanaf een flinke afstand en zijn als bange poeperds maar weer gauw naar beneden gelopen :)
In Guilin zelf is niet heel veel te doen, dus hebben we een tour geboekt naar de Longji rijstterrassen, omdat het lastig is om er zelf te komen. Voor het eerst lopen we achter het 'o-zo-gevreesde-vlaggetje' van een gids aan. We zijn eerst naar een dorpje gegaan waar de vrouwen heel lang haar hebben en we een show te zien krijgen. Daarna was het echt tijd voor de rijstterrassen. De rijst is helaas al geoogst, maar het is nog steeds ontzettend mooi. Zelfs met foto's is het moeilijk om te beschrijven hoe mooi en indrukwekkend het is!

Yangshuo
Yangshuo en eigenlijk het dorpje Aishanmen Village is echt onze favoriete plek in China. Vanuit Guilin zijn we met een bus opgehaald en naar een plek gebracht waar we met een klein bootje over de Li River gingen varen richting Yangshuo. Deze route is echt prachtig!
Yangshuo zelf ligt mooi tussen het karstgebergte, maar is een soort Volendam. Het is erg druk, toeristisch, veel westers eten en het is er best duur. Om de drukte te ontvluchten zijn we naar een grot gegaan waar we een heerlijk modderbad hebben genomen en daarna gedobberd hebben in een hotspring.
Na één nachtje in de drukte zijn we vertrokken naar het platteland, naar Aishanmen Village. Hier logeerden we op de Ecofarm Guesthouse. Het guesthouse is nog niet helemaal af, maar is echt geweldig. Het wordt gerund door Eco, een Chinees die goed Engels spreekt, en zijn familie. Het guesthouse ligt tussen de rijstvelden en andere gewassen. We mogen gratis fietsen pakken, kunnen heerlijk zwemmen in de rivier en al de lekkere groente komt uit eigen tuin. Wat een topplek!! We hebben gefietst tussen de gewassen door waar alleen de lokale mensen lopen om op het land te werken. Geen enkele toerist te zien dus. De route was dan ook wat hobbelig. Ik heb in ieder geval mijn angst overwonnen om over zand, grind, hobbels en stenen te fietsen :)
We hebben ook nog één nachtje doorgebracht op de Giggling Tree, 200 meter bij de Ecofarm vandaan. Dit guesthouse heeft Nederlandse eigenaren, waardoor we heerlijk hebben kunnen genieten van een patatje oorlog en appeltaart met een bolletje ijs :D maar ondertussen is het in Nederland herstvakantie en stikt het hier van de Nederlanders!

We hebben deze mooie plek helaas moeten achterlaten en zijn nu in Shanghai! Niet helemaal de planning, maar dat is het mooie van reizen :)
Volgende keer schrijven we weer meer. We hebben nu wel al foto's geplaatst bij de eerste 2 verhalen van China. Foto's van dit verslag zullen we ook gelijk plaatsen.

• 24 Oktober 2011 - 12:49

Aleid En Max:

Hee Jasper en Sabine,

Longji klinkt veel belovend. Wij zitten ondertussen in een lodge vlak bij Yangshuo. Ook gefietst en langs het ecofarm guesthouse gekomen. Er komen dus toch nog andere touristen op jullie weggetje!
    Grappig om jullie foto's te zien. Net die van ons :-)
    Waar gaan jullie naartoe vanuit Shanghai?

• 24 Oktober 2011 - 13:48

Robert:

Wauw ;-)

• 24 Oktober 2011 - 15:18

Pien:

aah het klinkt allemaal zo leuk, en de foto's zijn ook gaaf! ik mis jullie wel een beetje! wacht geduldig op het volgende verslag om te lezen! kusjes vanuit het koude voorburg

• 24 Oktober 2011 - 18:43

Sabrina:

Leuk weer een update! Naast al het moois wat jullie zien, ziet het er ook nog eens gezellig uit! En hey neem even wat haar mee, kun je hier handelen in extensions ;).

x
    Sabrina

• 28 Oktober 2011 - 10:17

Miranda:

Hoi Jasper en Sabine,

Wat ziet dat er geweldig uit allemaal!
    Dat fietsen daar lijkt me wel een uitdaging.

Gr, liefs en veel plezier,
    Han en Miranda

• 29 Oktober 2011 - 07:39

Dexter:

Erg mooi! have fun en zie jullie snel weer!

• 01 November 2011 - 21:09

Jan En Ria:

We kwamen Tom en Judith bij het Danstheater en die vertelden over deze verslagen en foto's. Geweldig om jullie verslagen te lezen en de foto's te zien. Veel afwisseling in jullie reis tot nu toe. Ja, jammer hè van die andere toeristen maar ook wel weer lekker om ze regelmatig tegen te komen en Engels of Nederlands te babbelen. Zo te lezen verloopt alles prima met maar zo af en toe wat stress. Dat hoort er natuurlijk ook bij. Houden zo en geniet ervan.

• 05 November 2011 - 21:55

Sonja&jos:

ha jasper en sabine,
    van harte met je verjaardag jasper; dat is vast een bijzondere dit jaar!
    wat een mooie reis maken jullie, leuk om te lezen.
    heel bijzonder om zoveel verschillende plekken te zien en ervaringen op te doen, lijkt me.
    geniet ervan. groetjes sonja&jos.